Zvolte variantu
Mléko pro výrobu je nestandardizované, tzn. není upravován mléčný tuk v mléce. Proto se hodnota tuku v mléce v průběhu roku mění, jiná tučnost je na začátku dojné sezóny a jiná ke konci. V průměru ale můžete počítat s tučností min. 3,5%. Mléko je před výrobou sýru ošetřeno šetrnou krátkodobou pasterací - při teplotě 72C/ 30 sec. Pasterace znamená zahřátí mléka po určitou dobu na určitou teplotu (do 100 °C) za účelem zničení patogenních organismů. Na rozdíl od sterilace (zahřátí na teplotu nad 100 °C) nezničí pasterace vše živé, pouze redukuje životaschopné patogenní mikroorganismy.
Vratné sklo
1l láhev - 20 Kč
Pro vrácení skla zadejte do poznámky objednávky množství a druh vratného skla. Bude vám odečteno z ceny. Sklo poté odevzdáte při převzetí objednávky.